Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab

Pe 12 septembrie 2011 a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, festivitatea de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic ‘Neagoe Vodă Basarab’, potrivit eparhiaargesului.ro.

La eveniment au fost prezenți: Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului, P.C. Preot Viorel Sava, Decanul Facultății de Teologie din Iași, P.C. Preot Victor Grigore, consilier învățământ teologic și religios, domnul profesor Dincă Gheorghe, inspector de Religie la Inspectoratul școlar Județean Argeș, profesorii și elevii școlii, precum și părinți ai acestora.

Festivitatea s-a deschis cu slujba de Tedeum. În continuare, P.C. Preot Victor Grigore a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la deschiderea noului an școlar, iar inspectorul Dincă Gheorghe, pe cel al Inspectorului școlar General, profesor Gabriel Bratu.

A urmat un cuvânt de învățătură al Preotului profesor doctor Sava Viorel, Decanul Facultății de Teologie din Iași.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a adresat îndemnuri folositoare pentru profesorii școlii, de a-și face cum se cuvine datoria, veghind la respectarea disciplinei și contribuind la îmbogățirea cunoștințelor elevilor, iar pentru elevi, de a fi ascultători, disciplinați și sârguincioși, dar și pentru părinți, care trebuie să contribuie, alături de profesori, la formarea tinerilor elevi seminariști.

Comentarii Facebook


Știri recente