Festivitatea de deschidere a anului universitar la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au început cursurile, în această dimineață. La ora 10:00, a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar. Manifestarea a început cu Slujba de Te Deum, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, în prezența studenților și soldaților voluntari din toate instituțiile de învățământ militar din garnizoana Sibiu, dar și a personalităților din conducerea Ministerului Apărării Naționale, informează Radio TRINITAS.

„Am fost întotdeauna alături de profesorii și mai ales de studenții acestei Academii, pentru că nu numai în pomenirile pe care le facem noi la Biserică ne rugăm pentru armata țării, ci suntem alături de cei ce învață curajul și îl transmite și celorlalți. Curajul, ordinea și disciplina. Ați dori ca între studenții teologi și studenții Academiei Militare să se continue legăturile strânse, în așa fel încât să fim influențați reciproc. Noi prin atragerea lor în cadrul manifestărilor bisericești și ei prin imprimarea acestui sentiment al ordinii și al disciplinei, dar mai ales al sacrificiului pentru care ei se pregătesc”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

La festivitate au participat studenți, cursanți și soldați voluntari din toate instituțiile de învățământ militar din garnizoana Sibiu, informează TRINITAS TV.

Au luat parte la eveniment personalități din conducerea Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, reprezentanți ai cultelor religioase și comandanți ai structurilor Ministerului Apărării Naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente