Festivitatea de deschidere a anului școlar la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu, a avut loc astăzi, 13 septembrie, festivitatea de deschidere a anului școlar 2010-2011, informează episcopiagiurgiului.ro. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către părintele protos. Teodor Șerban, consilier economic în cadrul Centrului eparhial, înconjurat de un sobor de preoți. Manifestările au continuat cu săvârșirea Slujbei de Te Deum de către părintele Stuparu Emanuel Ioan, vicar administrativ, în prezența colectivulului profesoral, a părinților și a elevilor seminariști.

La final, părintele Stuparu Emanuel Ioan a rostit un cuvânt de învățătură în care le-a vorbit tinerilor seminariști despre frumusețea preoției care urmărește să facă să locuiască, prin Duhul Sfânt, Hristos, în inimile oamenilor. Totodată, i-a îndemnat pe elevii seminariști să aibă mereu în inima lor cuvintele Sfântului Simeon: „Noi, cei care ne-am învrednicit sfintei preoții, suntem datori a ne păstra și a ne prezenta cât mai curați în fața Stăpânului. Cu deplină curățenie trebuie să slujim Celui ce este izvorul curăției. Suntem datori să ne străduim pentru împodobirea cugetelor noastre, a cuvintelor noastre, a faptelor noastre, cu tot ceea ce este plăcut Stăpânului nostru și să urmăm întru toate faptele Lui”.

La eveniment au mai participat, doamna Mușat Carmen, Inspector de specialitate la disciplina Religie și reprezentanți ai autorităților locale.

Comentarii Facebook


Știri recente