Festivitatea de deschidere a anului scolar la Liceul Teologic Ortodox din Satu Mare

La liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt” Satu Mare festivitatea de deschidere a anului scolar a inceput cu Sfanta Liturghie arhiereasca, savarsita de P.S. Justin, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, dintre care se pot menționa: Parintele Director Gabriel Groza, P.C. Ioan Socolan Protoiereul Satmarului. Slujba a fost oficiată la Biserica ,,Sfantul Ierarh Nicolae” din incinta liceului, potrivit episcopiammsm.ro.

La sfarsitul Sf. Lirturghii P.S. Iustin Sigheteanul a dat citire mesajului Preafericitului Parinte Patriarh Daniel adresat elevilor, profesorilor si parintilor, cu ocazia inceperii anului scolar 2012 – 2013, dupa care a adresat celor prezenti un cuvant legat de evolutia scolii teologice ortodoxe satmarene si datoria pe mai departe a profesorilor si elevilor, de a se clasa la nivelul unei scoli reprezentative pentru Municipiul Satu Mare.

Au fost prezenti elevii si parintii impreuna cu autoritatile judetene si locale, dintre care amintim pe: D-l Presedinte al Consiliului Judetean Adrian Stef, Primarul Municipiului Satu Mare, Dr. Dorel Coica, Viceprimar Radu Roca, D-na Inspector Scolar General Mariana Roman, D-l Director al Prefecturii Sorin Martin Veres, consilieri ai Consiliului Local si Judetean Satu Mare si directori de institutii.

Liceul functioneaza cu patru cicluri de invatamant:

– ciclul prescolar cu 4 grupe

– ciclul primar cu 6 clase

– ciclul gimnazial cu 4 clase

– ciclul liceal cu 8 clase, in total 460 de elevi.

Liceul Teologic Ortodox ,, Nicolae Steinhardt” a castigat un proiect educational „Comenius” cu scoli din Polonia, Italia, Turcia, Lituania, Bulgaria si Spania.

În cuvantul sau, parintele director a socotit acest an scolar ca fiind anul dascalului, deoarece se doreste ca dascalii nostri sa fie perfectionati la cele mai inalte standarde educationale, iar cadrele didactice noi din liceu sa obtina cele mai bune note la examenul national de titularizare in invatamant (psihologie, religie, discipline teologice).

Pentru toate dam slava lui Dumnezeu si ii multumim Preasfintitului Justin ca este alaturi de aceasta scoala confesional-ortodoxa, cunoscand toate rezultatele ei, sprijinind-o si premiind-o in permanenta

Comentarii Facebook


Știri recente