Festivitate de premiere la Seminarul Teologic din Caransebeș

în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc Joi, 21 iunie, festivitatea de premiere a elevilor Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș

În cadrul manifestării au fost premiați elevii seminariști care de-a lungul anului școlar au obținut rezultate bune și foarte bune la învățătură în formarea lor de viitori slujitori ai altarelor. Cinstire și premii s-au acordat și elevilor care au participat la activitățile misionare, pastorale și caritative ale episcopiei, după cum ne informează episcopiacaransebesului.ro.

Premiile oferite elevilor au constat în cărți și bani și au fost acordate din partea centrului eparhial, ca mulțumire pentru dragostea și interesul arătat de aceștia pentru studiul teologiei, dar și pentru încurajarea pe mai departe spre un progres școlar și duhovnicesc. Au primit diplome de vrednicie, cărți și premii în bani și elevii seminariști care în cursul anului școlar 2010-2011 s-au remarcat prin ținuta lor duhovnicească și dragostea pentru Biserica lui Hristos.

În cuvântul său adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a precizat: „Ne bucurăm foarte mult că și în acest an elevii noștri seminariști au obținut rezultate bune și foarte bune la învățătură și purtare. Astăzi în sala de festivități a episcopiei noastre, la ceas festiv și de bilanț, ne-am întâlnit cu toții: părinți profesori, părinții elevilor și nu în ultimul rând elevii, iar elevii care s-au evidențiat în acest an școlar, au primit din partea noastră premii: cărți și un ajutor bănesc, tocmai pentru ai stimula, ai încuraja și ai motiva pe cei buni care sunt îndemnați de către noi să continue și să obțină rezultate și mai bune în anul școlar viitor 2012-2013. Menționăm faptul că absolvenții seminarului nostru teologic, promoția 2012, a obținut rezultate foarte bune la învățătură și purtare și credem că majoritatea vor continua studiile teologice și se vor înscrie la Facultatea de Teologie din Caransebeș sau poate la alte facultăți din Mitropolia Banatului. Ne-am bucurat foarte mult pentru că am avut și în acest an elevi care au reprezentat Seminarul Teologic din Caransebeș la olimpiadele care au fost organizate în cadrul Patriarhiei Române, și care au obținut rezultate foarte bune”. Așadar, suntem mulțumiți de activitatea elevilor noștri seminariști și totodată le mulțumim și îi felicităm pe toți cei care formează corpul didactic al Seminarului Teologic din Caransebeș”.

De asemenea, părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului, a menționat: „Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am ajuns la finalul unui nou an școlar la Seminarul Teologic din Caransebeș. Ca de fiecare dată, la un astfel de moment festiv, ne aducem aminte că școala teologică din Caransebeș este o instituție de învățământ cu o tradiție de peste 150 de ani, ne aducem aminte că pe băncile acestei școli au învățat oameni de seamă ai bisericii noastre creștine și ortodoxe și nădăjduim ca elevii noștri actuali să poarte cu cinste această tradiție și să urmeze exemplul înaintașilor”.

La final, au fost comunicate elevilor și părinților hotărârile consiliului profesoral al școlii teologice, precum și alte comunicări cu privire la viitorul educațional și duhovnicesc al Seminarului Teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente