Festivitate de premiere la Seminarul Teologic Caransebeș

Miercuri, 10 iunie 2009, ora 13.00, în Sala de Festivități a Episcopiei Caransebeșului a avut loc premierea elevilor de la Seminarul Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, fiind premiați elevii seminariști care au obținut rezultate foarte bune și bune la învățătură și în formarea lor de viitori slujitori ai altarelor. Premierea a fost precedată de întrunirea Consiliului profesoral de la seminar, acesta apreciind ca mulțumitoare activitatea susținută în cadrul seminarului din Caransebeș în anul școlar 2008 – 2009.

Cinstire și premii s-au acordat și elevilor care au participat cu rezultate la Olimpiada națională a seminariilor teologice și la Olimpiada internațională a minorităților, unde Seminarul din Caransebeș a avut onoare de a fi reprezentat cu cinste de elevul Emanuel Veverița, etnic român din Serbia.

Premiile oferite elevilor au constat în cărți și un ajutor bănesc și au fost acordate din parte a Eparhiei, ca mulțumire pentru dragostea și interesul arătat de elevi pentru studiul Teologiei, dar și pentru încurajarea pe mai departe spre un progres școlar și duhovnicesc.

În finalul manifestării Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a mulțumit tinerilor învățăcei pentru rezultatele avute în anul școlar 2008 – 2009 și a îndemnat elevii și profesorii să susțină în continuare, prin munca lor, școala teologică de la Caransebeș, școală cu tradiție și cu renume în rândul școlilor de teologie.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente