Festivitate de premiere a primei etape a Concursului ‘Icoana din sufletul copilului’

La Sala Gotica din cadrul Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi a avut loc aseara Festivitatea de Premiere a castigatorilor primei etape a Concursului National de Pictura Bisericeasca ‘Icoana din sufletul Copilului’.

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

care a tinut un cuvant de felicitare.

Din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii a fost prezent in cadrul juriului dl. Prof. Adrian Braescu, care a multumit pentru organizarea excelenta de la Iasi a acestei prime etape a Concursului National de Pictura Bisericeasca ‘Icoana din sufletul Copilului’.

Despre premiile oferite ne-a oferit detalii dl. Cristian Bandi – profesor de Iconografie si Istoria Artei la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi: ‘Premiile acordate au fost din partea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si din partea diferitelor Edituri. La Premiul I s-a acordat Albumul jubiliar ‘Icoana din sufletul copilului’, cu prezentarea primelor 10 editii, toate lucrarile premiate; de asemenea, s-au acordat si periodicul religios ‘Candela Moldovei’ – ultimul numar aparut pe anul 2005 si un Album color cu prezentarea Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi, pliante, reviste si calendare. La Premiul II s-au acordat periodicul religios ‘Candela Moldovei’, cartea ‘Pelerin in Iasi’, Pastorala Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei la Invierea Domnului 2005, pliante si reviste. La Premiul III s-au acordat periodicul religios ‘Candela Moldovei’, o monografie cu imagini color Biserica ‘Sfantul Ioan’ – Domnesc din Piatra Neamt, Pastorala Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei la Invierea Domnului 2005, pliante si reviste. S-au mai acordat premii si din partea UNICEF, constand din diferite jocuri, tricouri. S-au acordat Premii pentru Partipare pentru toti elevii care nu au fost nominalizati la Premiile I, II si III, pentru ca bucuria lor sa fie deplina pentru osardia de a incerca sa redea cate ceva din frumusetea credintei ortodoxe.’

Momentul festiv a fost urmat de vernisajul Expozitiei care cuprinde icoanele tinerilor premianti. Participantii la concurs au primit premii acordate atat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, cat si de Mitropolita Moldovei si Bucovinei.

O a doua etapa a Concursului ‘Icoana din sufletul copilului’ se va desfasura la Sibiu in luna august 2005, iar etapa finala va avea loc la Palatul Patriarhiei din Bucuresti la data de 28 noiembrie 2005.

Comentarii Facebook


Știri recente