Festivitate de premiere a participanților la proiectul „Împreună de Ziua Femeii”, derulat în Arhiepiscopia Craiovei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, sâmbătă, 14 martie 2009, de la ora 15:00, în sala de festivități a Căminului preoțesc „Renașterea” din Craiova a avut loc festivitatea de premiere a celor mai reușite desene și picturi dedicate Zilei Femeii, realizate de copiii și tinerii din Protoieria Craiova. Lucrările expuse fac parte din proiectul „Împreună de Ziua Femeii”, derulat în perioada 1 – 14 martie a.c. de către Biroul de învățământ, activități cu tineretul și de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, la inițiativa Grupului de tineri „Tinerii Maicii Domnului” al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Dumitru”, coordonator Pr. Mihai Scorbură.

În cadrul proiectului, tinerii au executat diferite lucrări de pictură și desen dedicate Zilei Femeii, care au fost expuse în bisericile parohiale din cuprinsul Protoieriei Craiova în ziua de 8 martie. Cele mai reușite lucrări au fost premiate de un juriu al cărui președinte a fost Preasfințitul Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei. Juriul a fost format din reprezentanți ai tuturor partenerilor implicați în buna desfășurare a acestei acțiuni, respectiv, câte un reprezentant din partea Mitropoliei Olteniei, Protoieriei Craiova, Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române din Craiova, Fundației „Cuvântul care zidește” și Grupului de tineri de la Catedrala Mitropolitană.

În urma deliberării juriului, câștigătorii au fost premiați cu 10 locuri într-o excursie de o săptămână la o mănăstire din județul Covasna, în luna iulie a.c., precum și cu icoane, litografii, cărți de rugăciuni etc.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente