Festivitate de premiere a elevilor Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Rm. Vâlcea

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului s-a desfășurat astăzi, 16 iunie, festivitatea de încheiere a anului școlar 2010 – 2011, și decernarea premiilor elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, care au obținut rezultate foarte bune și bune la învățătură și purtare, precum și a laureaților la Olimpiada de Religie a Seminariilor Teologice și la alte concursuri naționale, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Serbarea a fost precedată de săvârșirea în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” a slujbei de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și a Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și a continuat în Sala de festivități „Iosif Gafton Episcopul” a Așezământului Pastoral – Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din incinta Centrul Eparhial.

În deschidere Pr. Prof. Dr. Nicolae Preoteasa, directorul Seminarului Teologic a prezentat programul manifestării, i-a felicitat pe premianți, după care a urmat festivitatea de premiere a seminariștilor.

Premiile au fost acordate elevilor de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim din partea Eparhiei Râmnicului, au constat în diplome, cărți religioase și bani, și au fost oferite ca mulțumire pentru dragostea și interesul arătat de elevi pentru studiul Teologiei, dar și pentru încurajarea pe mai departe spre un progres școlar și duhovnicesc.

În finalul manifestării Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim a mulțumit tinerilor seminariști pentru rezultatele avute în anul școlar 2010 – 2011 și i-a îndemnat pe elevii și profesorii Seminarului să susțină în continuare, prin munca lor, școala teologică de la Râmnic, școală cu tradiție și cu renume în rândul școlilor de teologie.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de cântări religioase al Coralei „Canticum” a Seminarului Teologic, condusă de Prof. Gelu Stratulat.

Comentarii Facebook


Știri recente