Festivitate de premiere a elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului s-a desfășurat miercuri, 20 iunie, festivitatea de încheiere a anului școlar 2011 – 2012, și decernarea premiilor elevilor Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, care au obținut rezultate foarte bune și bune la învățătură și purtare, precum și a laureaților la Olimpiada de Religie a Seminariilor Teologice și la alte concursuri naționale.

Serbarea a fost precedată de săvârșirea în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” a slujbei de Te Deum de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. După Te Deum, în catedrală a fost prezentat un recital de cântări religioase de către Corala „Canticum” a Seminarului Teologic, condusă de Prof. Gelu Stratulat, după cum ne informează Arhid. Ioan Liviu Găman.

Manifestarea a continuat în Sala de festivități „Iosif Episcopul” a Așezământului Pastoral – Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din incinta Centrul Eparhial, unde în deschidere Pr. Prof. Dr. Nicolae Preoteasa, directorul Seminarului Teologic a prezentat programul întâlnirii, i-a felicitat pe premianți, după care a urmat festivitatea de premiere a seminariștilor.

Premiile au fost acordate elevilor de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim din partea Eparhiei Râmnicului, și Prof. Univ. Dr. Remus Grigorescu, Insp. Gen. Adj. la ISJ Vâlcea; acestea au constat în diplome și cărți religioase, și au fost oferite ca mulțumire pentru dragostea și interesul arătat de elevi pentru studiul Teologiei, dar și pentru încurajarea pe mai departe spre un progres școlar și duhovnicesc.

În finalul manifestării Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim a mulțumit tinerilor seminariști pentru rezultatele avute în anul școlar 2011 – 2012 și i-a îndemnat pe elevii și profesorii Seminarului să susțină în continuare, prin munca lor, școala teologică de la Râmnic, școală cu tradiție și cu renume în rândul școlilor de teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente