Festivitate de premiere a concursului Alege școala, la Târgu Cărbunești

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, sediul Protoieriei Târgu Cărbunești a găzduit astăzi, 25 iunie 2012, începând cu ora 10.00, festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului național de creație „Alege școala”, faza pe protoierie, după cum informează Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Acțiunea este parte a Proiectului „Alege școala”, derulat de Patriarhia Română, în colaborare cu World Vision România. În cadrul proiectului, elevii aparținând parohiilor acestei protoierii s-au implicat într-o serie de activități catehetice, care au avut drept scop prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar.

Astfel, 200 de elevi au participat la un concurs de creație care s-a desfășurat pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia. Elevii au depus la sediul Protoieriei Târgu Cărbunești poezii, scrisori, povestiri moralizatoare sau rugăciuni, desene, picturi sau fotografii, interviuri întocmite de aceștia și prezentări multimedia, pe teme precum „Școala mea”, „Școala din pridvorul Bisericii”, „În Biserică” și „Școală, educația pentru Viață”. Creațiile copiilor au fost jurizate de o comisie formată din preoți și cadre didactice de la instituțiile din învățământ din Târgu Cărbunești.

Astfel, premiul I la secțiunea „literară” a fost obținut de Miruna Tomescu, de la Școala Novaci, la secțiunea „artistică”, premiul I a fost înmânat elevului Ciprian Ioan Calotă, de la Parohia Rășina II, din Țicleni, iar pe locul I la secțiunea „multimedia” s-a clasat Marian Borcan, din Târgu Cărbunești. „Ne-am bucurat de participarea numeroasă la acest concurs și de faptul că toate lucrările au fost deosebit de valoroase, copii au fost foarte talentați. Le dorim succes în continuare și avem încredere că vor înmulți talanții primiți de la Dumnezeu”, a spus părintele protopop Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu Cărbunești.

Comentarii Facebook


Știri recente