Festivitate de început de an universitar, la Craiova

La Universitatea din Craiova a început astăzi, 1 octombrie, anul universitar. Festivitatea de deschidere a început cu o slujbă de Te Deum, săvârșită de preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu, informează Radio TRINITAS. La manifestarea au participat profesori, studenți, reprezentanți ai autorităților locale și numeroși invitați.

În cuvântul de bun venit, Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei și Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova le-a vorbit celor prezenți despre idealul care trebuie să-i anime pe cei veniți în mediul universitar.

„Această casă, îmbrăcată în haine de sărbătoare, își deschide larg porțile în această zi pentru a primi atât pe profesori, cât și pe studenți în cetatea înțelepciunii. Înțelepciunea este într-adevăr idealul nostru, dorința noastră, este procesul de maturitate, este o agonisită în care omul în relație cu absolutul, cu Dumnezeu, poate să dobândească și să-și însușească tot ceea ce este mai sfânt și binecuvântat în lumea aceasta”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și Decanul Facultății de Teologie din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente