Festivitate de final de an în seminariile transilvane

La sfârșitul anului școlar, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Iosif Mărturisitorul’ din Baia Mare a organizat festivitatea de premiere la Catedrala episcopală ‘Sfânta Treime’ din Baia Mare, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Elevii Liceului Ortodox ‘Sfântul Nicolae’ din Zalău au participat la festivitatea de încheiere a anului școlar 2010-2011, ocazie cu care au fost răsplătiți cu diplome și premii.

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a participat la serbarea de sfârșit de an școlar și la festivitatea de premiere de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Iosif Mărturisitorul’ din Baia Mare, care a avut loc la Catedrala episcopală ‘Sfânta Treime’, în prezența corpului profesoral de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Iosif Mărturisitorul’, a elevilor și părinților acestora.

Festivitatea a început cu oficierea slujbei de Te Deum, în semn de mulțumire pentru toate binefacerile primite de cei implicați în procesul instructiv-educativ de la instituția de învățământ, apoi a urmat premierea pe clase a elevilor care au obținut rezultate deosebite la învățătură și purtare, precum și a elevilor care au obținut rezultate speciale la diferitele olimpiade și concursuri naționale sau județene. Un alt moment important a fost acela de înmânare a cheii școlii de către șefii de promoție ai clasei a XII-a, șefilor de promoție ai claselor a XI-a.

La finalul serbării, PS Iustin Sigheteanul a adresat celor prezenți un cuvânt de apreciere și felicitare, oferind celor patru șefi de promoție, de la fiecare nivel de studiu, premii în valoare de 400 de lei din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Final de an la Seminarul ‘Sfântul Nicolae’, Zalău

Elevii Liceului Ortodox ‘Sfântul Nicoale’ din Zalău au participat la festivitatea de încheiere a anului școlar 2010-2011. Păstrând duhul și tradiția școlii, momentul a fost marcat de oficierea Sfintei Liturghii și a Te Deumului de mulțumire, în paraclisul din incinta liceului. La slujbe au participat toți profesorii și elevii școlii, precum și un număr mare de părinți, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul ‘Predania’ al Liceului Ordodox. Premierea rezultatelor deosebite ale elevilor din acest an a fost organizată tot în paraclisul liceului, moment în care diriginții claselor a IX-a și a XI-a i-au răsplătit pe cei care s-au ostenit cu învățătura, acordându-le diplome și cărți.

Au mai obținut premii de apreciere și elevii care s-au remarcat prin rezultate la olimpiade și concursuri școlare. Printre aceștia, George Porumb din clasa a XI-a (locul I la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române, la faza națională a Olimpiadei de religie pentru liceele și seminariile teologice); Ionuț Săplăcan și Daniel Nan din clasa a XI-a (locul III la un proiect jurnalistic destinat liceelor din județul Sălaj), Marius Herțe, Daniel Nan, George Porumb, Marius Iancău și Cristian Criste (premianți la concursul lingvistic ‘Cangurul’). Pentru activitatea editorială a fost premiată și eleva Dana Mureșan, din clasa a IX-a, care a participat activ și constant la redactarea revistei ‘Credință și Viață’ a elevilor Liceului Ortodox, publicație care a obținut locul II la faza județeană a concursului de reviste școlare. Cei mai fideli cititori ai bibliotecii liceului au primit distincții de apreciere.

Festivitate la Seminarul Teologic din Alba Iulia

Ieri, 17 iunie, a avut loc festivitatea de încheiere a anului școlar pentru elevii de la Seminarul Teologic Ortodox ‘Mitropolit Simion Ștefan’ din Alba Iulia. Elevii împreună cu profesorii au participat la Liturghia festivă oficiată în capela instituției de învățământ, urmată de festivitatea de încheiere a anului școlar 2010-2011 și decernarea premiilor elevilor Seminarului Teologic ‘Mitropolit Simion Ștefan’, care au obținut rezultate excepționale la învățătură și purtare, precum și a laureaților la Olimpiada de religie a seminariilor teologice și la alte concursuri naționale. În acest an au absolvit 24 de elevi la secția de teologie și 28 de elevi la clasa de filologie.

Comentarii Facebook


Știri recente