Festivitate de deschidere a cursurilor la Școala Christiana din Cluj-Napoca

Școala Christiana, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și-a deschis porțile pentru anul școlar 2012-2013, informează „Ziarul Lumina”. Festivitatea are loc azi, începând cu ora 9.00, când va fi săvârșită slujba de Te Deum, în capela unității de învățământ. La festivitate participă elevi, părinți, profesori, dar și reprezentanți ai autorităților locale. Școala Christiana este un proiect al asociației cu același nume, demarat în anul 1996. Proiectul are în vedere prevenirea abandonului școlar și recuperarea copiilor aflați în abandon școlar. Programul de la Școala Christiana a fost structurat astfel: zilele de luni și miercuri sunt dedicate pregătirii școlare și meditațiilor, marți și joi, pregătirii profesionale (o parte dintre elevi urmează cursuri de inițiere în anumite meserii la firme cu care școala colaborează, iar ceilalți lucrează în atelierul școlii), iar vineri activităților recreative, centrate pe consiliere și discuții, după cum a precizat pr. Claudiu Precup, directorul școlii.

În acest an, Asociația Christiana va inaugura Școala Gimnazială Christiana, care se adresează persoanelor care au abandonat școala și care doresc să finalizeze pregătirea școlară obligatorie de 10 clase.

Elevii cuprinși în cadrul proiectului beneficiază de activități educative, de formare profesională, activități recreativ-educative, de consiliere individuală și de grup, de îndrumare spirituală. De asemenea, în funcție de posibilități, se oferă suport material familiilor din care provin beneficiarii proiectului.

Comentarii Facebook


Știri recente