Festivitate de deschidere a anului universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Comunitatea academică orădeană și-a reluat activitatea luni, 1 octombrie, 2012, cu prilejul începutului unui nou an universitar, 2012-2013. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la evenimentele prilejuite de acest moment au fost părtași, atât cadrele didactice, cât și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea, care, în dimineața aceleiași zile, au participat la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, în paraclisul universitar cu hramul „Sfântul Teodor Studitul”, după cum a precizat Pr. Lect. Dr. Doru Fer.

La finalul slujbei, părintele Radu Rus, Consilier în cadrul Sectorului învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Oradiei, a transmis mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, adresat tuturor truditorilor acestei instituții, care se străduiesc să aprindă și să țină vie flacăra culturii, a științei și a dragostei de învățătură, să lumineze minți, să formeze caractere, să modeleze conștiințe și să purifice suflete sub iluminarea luminii celei sfinte și sfințitoare.

Părintele Radu Rus a arătat că „dincolo de momentul festiv, acest eveniment vine să ne încredințeze că urcăm încă o treaptă spre chemarea și înălțarea noastră la ceea ce Dumnezeu a hărăzit oamenilor, ajungerea la cunoașterea adevărului și, prin el, la fericirea și la slava cea dintâi. De aceea, la început de an academic, rugăm pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Dascălul și Învățătorul Suprem, să vă lumineze și să vă poarte de grijă, astfel încât în această prestigioasă instituție de învățământ superior, cultura și cultul, știința și moralitatea, mintea și sufletul să lucreze mereu împreună pentru formarea unei personalități complete, pe măsura demnității acordate ei de Creator.”

În finalul alocuțiunilor, Părintele Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan, decanul facultății, a mulțumit Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru arhiereasca binecuvântare și pentru grija pe care o poartă necontenit față de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea.

Momentul festiv s-a încheiat cu întâlnirea studenților din anul întâi de la specializările Teologie Pastorală și Teologie Ortodoxă Socială, cu îndrumătorii de an.

Comentarii Facebook


Știri recente