Festivitate de absolvire și de premiere la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș, Episcopia Oradiei

În ziua de joi, 11 iunie 2009, începând cu ora 9, în curtea Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din municipiul Beiuș va avea loc Festivitatea de absolvire a studiilor liceale și de premiere a elevilor de la profilul teologic din cadrul acestei instituții de învățământ. La această festivitate va participa și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va asista la slujba de Te-Deum, oficiată de părinții profesori care predau la acest liceu, și va acorda personal mai multe diplome și premii speciale pentru elevii seminariști care, pe parcursul anilor de studii, au excelat la disciplinele studiate și s-au remarcat prin conduită morală ireproșabilă și participare și implicare activă în viața liturgică:

• Premiul „Dumitru Stăniloaie” – pentru cel mai bun rezultat la învățătură pe tot parcursul anilor de studiu;

• Premiul „Episcop Dr. Nicolae Popovici” – pentru conduită morală ireproșabilă pe tot parcursul anilor de studiu;

• Premiul „Episcop Dr. Vasile Coman” – pentru participare și implicare activă în viața liturgică pe tot parcursul anilor de studiu;

• Premiul „Episcop Dr. Andrei Magier” – pentru Dogmatică si Studii biblice;

• Premiul „Sfântul Vasile cel Mare” – pentru Patrologie;

• Premiul „Dimitrie Cantemir” – pentru Științe umaniste.

Premiile constau în cărți și reviste cu conținut teologic, editate de Editura „Basilica” a Patriarhiei Române, de Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române și de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, cu prilejul anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni.

Tot în această zi, cu începere de la ora 11, Preasfințitul Părinte Sofronie va participa și la festivitatea de încheiere a anului școlar de la Școala generală „Episcop Nicolae Popovici” din Beiuș.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente