Festivitate de absolvire la Alba Iulia

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a avut loc astăzi, 26 mai, festivitatea de absolvire a unei noi promoții. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii săvârșită în Capela instituției de învățământ universitar cu Hramul „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Apostol Andrei”.

„Pentru fiecare profesor și pentru studenți, reprezintă bucuria împlinirii, dar, în același timp, regretul și nostalgia despărțirii. Sperăm că această promoție va rămâne pe mai departe în cercetarea teologică, în studiile masterale și doctorale și, mai ales, va rămâne pe mai departe, ca o slujire permanentă, întâlnirea pe Sfântul Disc a unei facultăți de trei sau pentru ani care se va continua pe mai departe în parohii, la catedrele școlare, în asistență socială”, a declarat pentru TRINITAS TV, părintele prof. dr. Emil Jurcan, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

De la ora 11.00, în Aula „Dumitru Stăniloae” s-a desfășurat cursul festiv, apoi a fost predată cheia facultății promoției următoare și s-a strigat catalogul.

În acest an, 90 de studenți au absolvit cele trei specializări ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia: teologie pastorală, teologie socială și didactică. De asemenea, își încheie studiile și cei 50 de studenți masteranzi de la specializările Teologie comparată și Consiliere pastorală.

Comentarii Facebook


Știri recente