Festivalul „Zilele Basarabiei” în Arhiepiscopia Tomisului

În perioara 2-4 aprilie 2009, va avea loc a doua ediție a festivalului „Zilele Basarabiei”. Organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, Organizația Studenților Basarabeni din Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Politice (Universitatea „Ovidius”), Facultatea de Arte (Universitatea „Ovidius”), în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, și Palatul Copiilor din Constanța, evenimentul marchează împlinirea a 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara Mamă.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 2 aprilie a.c., ora 10:00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța, o dată cu analiza momentului 27 martie 1918 de către diverse personalități din România și Republica Moldova, printre care: Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolit al Basarabiei, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Eugen Tomac, secretar de stat din cadrul Ministerului de Externe, Ion Varta, istoric, deputat independent în Parlamentul Republicii Moldova, Tit-Liviu Brăiloiu, prefectul Constanței, Constantin Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanța, ș.a.

Vineri, 3 aprilie 2009, începând cu ora 9:30, în Sala Senatului, Universitatea „Ovidius” este programată masa rotundă „27 martie 1918 și semnificația evenimentului în istoriografiile din România și Republica Moldova, iar sâmbătă, 4 aprilie, la Palatul Copiilor din Constanța, începând cu ora 15:30, va fi prezentată piesa de teatru „Piatra din casă”, de Vasile Alecsandri, de către studenții Facultății de Arte. Ziua va continua cu alte momente artistice susținute de către ansambluri de muzică ușoară și populară.

Sursa: Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…