Festivalul Românilor de Pretutindeni la Covăsânț, Arad

Peste 150 de români din diaspora sunt prezenți astăzi, 10 iulie 2011, la Festivalul Românilor de pretutindeni din localitatea arădeană Covăsânț. Festivalul a început din această dimineață cu participarea la Sfânta Liturghie.

„A fost un moment înălțător, mai ales de dimineață când Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a ajuns în localitatea noastră însoțit de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către cei doi ierarhi însoțiți de preoții românilor din diaspora pentru că grupurile care au venit din străinătate au fost însoțiți de preoții lor” a relatat pentru Radio TRINITAS părintele Mihai Blaj, organizatorul evenimentului.

Festivalul reunește an de an români talentați și dornici de a păstra portul și tradițiile românești din zonele pe care le reprezintă.

Anul acesta Festivalul se bucură și de o competiție folclorică. Între formațiile românești din jurul granițelor care vor evolua la Festivalul de la Covăsânț se numără un grup de tineri dansatori de muzică populară din Micherechi – Ungaria și talentatul solist Gheorghe Poiendan.

Comentarii Facebook


Știri recente