Festivalul oratoric Sfântul Ioan Gură de Aur și-a desemnat o parte din finaliști

Marți, 3 aprilie, începând cu ora 13.00, în sala de festivități a Căminului preoțesc „Renașterea” din Craiova a avut loc faza pe județul Dolj a Festivalului oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”, ediția a opta, eveniment organizat de Fundația „Cuvântul care zidește” a Mitropoliei Olteniei, după cum ne-a menționat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Cei 13 elevi înscriși la concurs au prezentat eseuri pe tema „Sfinți tămăduitori”, iar un juriu de specialitate a desemnat opt elevi calificați pentru faza interjudețeană. Aceștia vor participa la faza finală a competiției, care va avea loc pe 28 aprilie, la Mănăstirea Polovragi din județul Gorj.

Elevii calificați sunt de la Seminarul Teologic „Sf. Grigorie Teologul”, Grupul Școlar „Horia Vintilă” din Segarcea, Colegiul Național „Frații Buzești”, Liceul Teoretic „Henri Coandă” și Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova.

„Elevii au fost foarte bine pregătiți, tocmai de aceea a fost dificil să îi desemnăm pe cei care vor merge la faza finală. Profesorii de religie ne-au sprijinit foarte mult prin implicarea în pregătirea concurenților”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care zidește”.

O parte dintre elevii câștigători sunt familiarizați cu acest festival, având în palmares mai multe diplome.

„Mă aflu la a treia participare, anul trecut am obținut locul I la faza interjudețeană. Astăzi am prezentat tema «Tămăduirea, dar spre vindecare»”, a spus Irina Raluca Buzatu, elevă în clasa a XI-a la Grupul Școlar „Horia Vintilă” din Segarcea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…