Festivalul Național Nașterea Domnului-Dar de Crăciun, la Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Teatrul pentru copii și tineret „Arcadia” din Oradea s-a desfășurat, joi, 8 decembrie 2011, Festivalul Național „Nașterea Domnului – Dar de Crăciun”, după cum a menționat Pr. Silviu Dobai.

Festivalul, aflat la cea de a patra ediție, s-a desfășurat pe trei secțiuni: muzică și dans, teatru și decorațiuni. La spectacol au participat copii de la școli și grădinițe speciale atât din Oradea, din județul Bihor, cât și din alte zone ale țării.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în colaborare cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Teatrul „Arcadia” și Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Bihor.

De asemenea pe scena Teatrului „Arcadia” au urcat, în afara concursului, Corala cadrelor didactice de la Centrul „Orizont” Oradea.

La secțiunea „teatru” locul I a fost împărțit între Centrul „Orizont” Oradea și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, locul II a fost ocupat de Grădinița nr. 52 din Oradea, C.S.E.I. „Orizont” Oradea și C.S.E.I. Popești, județul Bihor, iar copiii de la C.S.E.I. Tileagd, județul Bihor, și C.S.E.I. „Orizont” Oradea au obținut locul III.

La secțiunea „muzică și dans” premiile au fost adjudecate de Grădinița nr. 52 Oradea și C.S.E.I. Tileagd – locul I, C.S.E.I. „Orizont” Oradea și Grupul Școlar „Ioan Bococi” din Oradea – locul II, și Colegiul Național „Arany Janos” din Salonta, județul Bihor, locul III.

În cadrul secțiunii „decorațiuni” premiile au fost acordate următorilor participanți: C.S.E.I. nr. 1 Oradea, C.S.E.I. Alba Iulia, C.S.E.I. Tileagd și C.S.E.I. „Elena Doamna” din Focșani – locul I, C.S.E.I. Popești, C.S.E.I. nr. 1 Sibiu, C.S.E.I. Târgu Mureș, C.S.E.I. Târgu Neamț și C.S.E.I. Orizont Ordea -locul II, C.S.E.I. Senzorială Oradea, Grup Școlar „Arany Janos” Salonta, C.S.E.I. Mediaș, C.S.E.I. Șimleu Silvaniei și C.S.E.I. Cluj-Napoca – locul III.

Festivalul dorește să promoveze și să îmbunătățească socializarea și integrarea copiilor cu cerințe educative speciale prin artă, care este o modalitate eficientă de recuperare a lor, iar prin activitățile cuprinse în acest proiect se dorește ameliorarea într-o oarecare măsură a dizabilităților elevilor de la aceste școli speciale care, în ciuda deficienței de care suferă, pot să realizeze lucruri mari.

La final au fost înmânate diplome de participare și toți participanții au primit, din partea organizatorilor, cadouri constând în pachete cu dulciuri.

Comentarii Facebook


Știri recente