Festivalul La obârșii, la izvor

Duminică, 9 octombrie, numeroși credincioși români din Gyula, precum și de la celelalte parohii ortodoxe românești din Ungaria, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, și la festivalul de folclor ” La obârșii, la izvor”, după cum informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a arătat că acesta „este un festival dedicat păstrării și promovării tradițiilor populare românești pentru că întotdeauna tradițiile acestea au fost aproape de sufletul românului și noi am încercat să le cultivăm în mod deosebit și prin biserică aici în străinătate”.

Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Cultural Român din Gyula, aflat în incinta liceului românesc „Nicolae Bălcescu” și a fost organizat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria în parteneriat cu Mitropolia Banatului, Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Festivalul „La obârșii, la izvor” s-a aflat la cea de-a IV-a ediție.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…