Festivalul Internațional de Muzică Bizantină la Pitești

Nume binecunoscute a unor grupuri de muzică bizantină din România vor urca pe scena Festivalului Internațional de Muzică Bizantină de la Pitești în perioada 6 – 7 iunie 2012.

Evenimentul, ajuns la a II-a ediție, reunește pe parcursul a două zile cele mai bune grupuri psaltice din țară și își propune să prezinte publicului larg frumusețea muzicii bizantine, interpretată la cel mai înalt nivel.

Potrivit eparhiaargesului.ro, invitații acestei ediții sunt: Grupul Ghelasie Basarabeanul (Pitești), Grupul de maici Grigorie Decapolitul (Mănăstirea Bistrița – Vâlcea), Grupul Nectarie Protopsaltul (București) – noutatea acestei ediții, Grupul Ioan Zmeu Protopsaltul (Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului) și Grupul Tronos (Patriahia Română).

Un moment deosebit va fi susținut de Joseph Shattahi (Syria, Damasc), membru al Grupului Tronos.

Invitatul special al acestei ediții este Maica Mariam Skorda (Grecia), care va oferi publicului prezent un emoționant moment, în cea dea doua zi a festivalului.

Această ediție va fi prezentată de actorul Silviu Man.

Evenimentul este organizat de Filarmonica Pitești, Protoieria Pitești – prin Biroul de Catehizare a Tineretului și Editura Filos cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Toți cei care doresc să participe la acest festival sunt rugați să-și procure din timp biletele de intrare. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești.

Comentarii Facebook


Știri recente