Festivalul Icoana – fereastră spre cer, la a V-a ediție

Fundația ‘Cuvântul care zidește’, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, organizează vineri, 3 iunie, în sala de festivități a Căminului preoțesc ‘Renașterea’ din Craiova, faza finală a festivalului-concurs ‘Icoana – fereastră spre cer’, aflat anul acesta la a V-a ediție, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Tematica icoanelor înscrise în concurs anul acesta este legată de ‘Praznicele Împărătești’. Activitatea a fost structurată pe două cicluri de vârstă: primar – pentru elevii din clasele I-VI și gimnazial – pentru cei din clasele VII-VIII.

În cadrul primei secțiuni, elevii au avut de realizat o icoană în tehnica desen sau acuarelă, pe hârtie, lemn sau sticlă. La cea de-a doua categorie, icoanele au fost realizate doar în acuarelă. Pentru faza finală s-au calificat cele mai bune trei desene sau picturi din fiecare unitate de învățământ participantă. Comisia de jurizare va fi condusă de părintele Claudiu Porneală, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. Premiile vor fi acordate de Fundația ‘Cuvântul care zidește’ și Casa de Cultură ‘Traian Demetrescu’ din Craiova.

Cu privire la desfășurarea concursului, Cristina Stamatoiu, director executiv în cadrul Fundației ‘Cuvântul care zidește’, a mărturisit: ‘Interesul pe care elevii doljeni îl manifestă pentru această competiție a crescut simțitor. În fiecare an, reușesc să ne uimească prin talentul și dăruirea de care dau dovadă în realizarea acestor frumoase picturi și desene. De aceea, prin intermediul festivalului nostru, încercăm să-i ținem alături de Biserică și să le promovăm, pe cât este cu putință, darul’. Toate lucrările premiate la edițiile anterioare vor fi expuse în cadrul festivalului.

Comentarii Facebook


Știri recente