Festivalul de toacă în Banat

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, Mitropolia Banatului în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă Timiș și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Giroc organizează marți, 19 aprilie, a patra ediție a Festivalului de toacă în Banat ce se desfășoară în grădina de vară a căminului cultural din Giroc începând cu ora 16:00. Aici, au fost pregătite 33 de toace după anii Mântuitorului petrecuți pe pământ la care își vor arăta măiestria toți cei care știu să bată toaca, dar și cei care doresc să învețe.

Participă grupuri de tineri din satele bănățene, precum și monahi și monahii de la mănăstirile din Eparhia Timișoarei. Manifestarea va fi deschisă de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei care la final va invita pe cei prezenți la slujba Deniei ce se va oficia începând cu ora 18:00 la biserica ortodoxă din localitate.

În premieră, miercuri 20 aprilie festivalul de toacă va continua și la Catedrala mitropolitană începând cu ora 19:00. Prin acest festival se urmărește continuarea tradițiilor de Sfintele Paști și transmiterea lor prin Biserică generațiilor viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente