Festivalul de colinde, datini și obiceiuri „Praznic luminos”, organizat de Arhiepiscopia Râmnicului

Ieri, 14 decembrie 2009, începând cu orele 14:00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Sala „Sfântul Antim Ivireanul” a Complexului Cultural – Religios al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit ediția I a Festivalului de colinde, datini și obiceiuri, intitulat „Praznic luminos”, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

Evenimentul a fost organizat de către Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului. În program au evoluat peste 25 de grupuri de colindători, copii și tineri din cele trei protopopiate ale Eparhiei Râmnicului.

La manifestare au fost prezenți Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, Părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural, Părintele Arhidiacon Mihail Pretorian, Inspector – Biroul de Catehizare a Tineretului, preoți, părinții copiilor, etnologi, folcloriști și alți oameni de cultură din municipiul Rm Vâlcea. Preoții care au pregătit grupurile de colindători au primit din partea organizatorilor diplome de participare, iar copiilor le-au fost împărțite daruri de către Preasfințitul Emilian.

Comentarii Facebook


Știri recente