Festivalul de cântece și tradiții ortodoxe pascale „Îngerul a strigat” s-a desfășurat la Craiova

Fundația „Cuvântul care zidește”, patronată de Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj a organizat astăzi, 29 aprilie, la Colegiul Național „Carol I” din Craiova, cea de-a IX-a ediție a Festivalului de cântece și tradiții ortodoxe pascale „Îngerul a strigat”. La festival au participat grupuri corale și formații artistice reprezentând zece unități de învățământ primar și gimnazial.

Mai multe informații cu privire la acest festival a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Ion Resceanu, directorul Fundației „Cuvântul care zidește”: „Scopul festivalului este de a promova tradițiile autentice specifice zonei noastre a Olteniei privitoare la sărbătorile pascale, în rândul elevilor noștri. La ediția de anul acesta, din câte am observat, participă grupuri corale foarte bine pregătite. Unul dintre aceste grupuri este și acela al Liceului ‘Henri Coandă’ din Craiova care a câștigat și alte festivaluri organizate de către Fundația ‘Cuvântul care zidește’ și Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Acest grup coral a reușit să participe nu numai la nivel național, ci și la nivel internațional”.

La finalul manifestării, participanții au primit diplome, cărți și iconițe din partea Fundației „Cuvântul care zidește”. O manifestare similară a fost organizată astăzi și în municipiul Târgu Jiu, pentru elevii din județul Gorj.

Comentarii Facebook


Știri recente