Festivalul Coral „Cântările Învierii” în Arhiepiscopia Timișoarei

La Mănăstirea „Izvorul Miron” din Românești, județul Timiș, s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, cea de-a XI-a ediție a Festivalului coral „Cântările Învierii”, informează TRINITAS TV. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în Biserica Mănăstirii care poartă hramul „Sfântul Ilie”.

Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a mulțumit formațiilor corale prezente: „Mulțumim tuturor formațiilor corale care vin în fiecare an, în această perioadă pascală, la diferitele Mănăstiri din Eparhia noastră, spre a susține acest festival „Cântecele Învierii” care se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Mitropolit Nicolae al Banatului”.

În cadrul festivalului au evoluat formații corale din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei, dar și din Serbia. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Centrul de cultură și artă al județului Timiș, precum și cu sprijinul Consiliului Județean.

Mănăstirea „Izvorul Miron” din Românești, Protopopiatul Făget, este ctitoria vrednicului de pomenire Patriarh Miron Cristea.

Comentarii Facebook


Știri recente