Festivalul-concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire” în județul Suceava

Centrul Cultural Bucovina, Primăria Fundu Moldovei și Societatea de Cultură ‘Dimitrie Gusti’ Fundu Moldovei organizează, pe 27 martie, la Căminul Cultural din comuna Fundu Moldovei, cea de a XXI-a ediție a Festivalului-concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă ‘Buna Vestire’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

La sfârșitul lunii viitoare, în localitatea Fundu Moldovei din județul Suceava, va avea loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Festivalul-concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă ‘Buna Vestire’. Potrivit regulamentului, festivalul se va desfășura pe patru secțiuni: licee cu profil muzical și teologic (mixte, de femei și bărbătești), licee cu alt profil (mixte, de femei și bărbătești), coruri ale așezămintelor culturale (mixte, de femei și bărbătești, cu vârsta peste 18 ani), coruri parohiale (mixte și bărbătești). Formațiile care participă la concurs vor avea în repertoriu trei piese, din care una patriotică obligatorie și două piese religioase. Una dintre piesele religioase va fi aleasă din Antologia corală ‘Lăudăm pre Domnul’ difuzată dirijorilor formațiilor corale care au participat la ediția jubiliară din 2010. Titlul pieselor, autorul, durata fiecărei piese corale (în total cele trei piese nu trebuie să depășească 12 minute), dirijorul și numărul persoanelor componente ale formației vor fi transmise până la data de 20 martie 2011 la Centrul Cultural Bucovina, tel./fax 0230-530.126. Nu vor putea participa în concurs formațiile corale care au obținut Marele Premiu al festivalului la ultimele trei ediții, respectiv edițiile din anii 2008-2010.

‘Promovarea valorilor autentice ale creației corale de cult ortodox’

Organizatorii vor acorda Marele Premiu al festivalului formației corale care a obținut cel mai mare punctaj, indiferent de secțiunea în care se încadrează. Premiile I, II, III și mențiunile se vor acorda pentru fiecare secțiune, în ordinea descrescătoare a punctajului. Nu vor fi admise contestații, hotărârile juriului fiind definitive. ‘Obiectivele principale ale festivalului vizează promovarea valorilor autentice ale creației corale de cult ortodox și revigorarea mișcării corale. Manifestarea se adresează numai formațiilor corale neprofesioniste, alcătuite din minimum 20 de persoane, formații corale de amatori din licee cu profil muzical și teologic sau din licee cu alt profil, coruri ale așezămintelor culturale și coruri ale parohiilor’, a declarat Corina Scîntei, secretar de juriu în cadrul festivalului. Relații suplimentare pot fi obținute la sediul Centrului Cultural Bucovina din Suceava, str. Universității nr. 48, cod poștal 720228, tel./fax 0230-530.126, e-mail [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente