Festivalul – concurs Icoana – fereastră spre cer, la Craiova

Zeci de elevi și liceeni din județele Gorj și Dolj vor participa vineri, 8 iunie 2012, începând cu ora 12:00, la Festivalul – concurs „Icoana – fereastră spre cer”, care va avea loc la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, unul dintre partenerii evenimentului, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Festivalul este organizat de Fundația „Cuvântul care zidește”, a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Școala Nr. 39 „Nicolae Bălcescu” din Craiova. Concursul se află la a VI-a ediție, tema din acest an fiind „Sfinți tămăduitori”. Câștigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, format din reprezentanți ai Arhiepiscopiei Craiovei, ai Muzeului de Artă din Craiova, ai Liceului de Artă „Marin Sorescu”. „În alegerea lucrărilor câștigătoare se va ține cont de o serie de criterii, precum încadrarea în tema concursului, creativiate, originalitate și tehnică”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care zidește”.

Festivalul – concurs „Icoana-fereastră spre cer” urmărește promovarea desenului și a picturii cu specific religios precum și stimularea unor schimburi de experiență între tinerii artiști, a valențelor educative ale religiei ortodoxe și stimularea creativității tinerilor cu preocupări în domeniul artei religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente