Festivalul – concurs Icoana – fereastră spre cer, la Craiova

Festivalul – concurs „Icoana – fereastră spre cer”, ediția a VI-a, s-a desfășurat astăzi, 8 iunie 2012, începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, după cum ne-a menționat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Evenimentul a fost organizat de Fundația „Cuvântul care zidește”, a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” și Școala Nr. 39 „Nicolae Romanescu”. 40 de elevi și liceeni din județele Dolj și Gorj și-au expus icoanele, pe tema „Sfinți Tămăduitori”, iar un juriu de specialitate a ales lucrările câștigătoare. Astfel, 18 dintre participanți au obținut premii I, II și III, pentru fiecare dintre secțiunile desen, acuarelă, pictură, pentru categoriile de elevi primar, gimnazial și liceal.

Premiul I a fost obținut de Cristian Chelu, de la Grupul Școlar Agricol din Cârcea, Maria Iulia Coandă, de la Școala cu clasele I-VIII din Coșoveni, Mara Teodora Dumitrașcu, de la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, Mădălina Stanciu, de la Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu” din Craiova, Cristina Mihaela Georgescu, de la Școala cu clasele I-VIII din Coșoveni și Mihaela Bălă, de la Școala Nr. 39 „Nicolae Bălcescu” din Craiova, elevă care a primit și marele premiu.

„Juriul a premiat cele mai frumoase lucrări, cele mai naturale, cele mai expresive. Aceste icoane sunt lucrări deosebite care, dincolo de latura artistică, pentru noi reprezintă și un obiect didactic. Privind și lucrând o icoană, copiii învață să se apropie de Dumnezeu”, a spus părintele profesor Gheorghe Pîrva, inspector de religie la ISJ Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente