Festivalul – concurs de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”

Grupul de elevi de la școala din Ilva Mare și de la Liceul din Spermezeu sunt câștigătorii ediției din acest an a Festivalului concurs de colinde și tradiții de Crăciun „Episcop Nicolae Ivan”, după cum aflăm de pe site-ul readiorenasterea.ro.

Evenimentul aflat la cea de-a doua ediție a avut loc sâmbătă, 15 decembrie 2012, în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al Universității Babeș- Bolyai. Au urcat pe scenă 16 grupuri de colindători din școlile și liceele din județele Cluj și Bistrița Năsăud, grupuri ce au fost selectate în urma etapelor pe școală și cercuri metodice. Cetele de colindători au prezentat în fața clujenilor colinde tradiționale și obiceiuri din zona de proveniență. Prestația lor a fost evaluată de un juriu de specialitate, care a stabilit ierarhia finală a formațiilor înscrise în concurs.

La finalul festivalului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a înmânat premii și diplome de participare grupurilor corale si i-a felicitat pentru interesul pe care îl acordă păstrării tradiției românești. În cadrul festivalului de colinde „Episcop Nicolae Ivan” a fost lansat și un CD cu povești de Crăciun realizat de Radio Renașterea cu participarea corului de copii al parohiei Cetatea Fetei Florești condus de pr. Decebal Gorea.

Comentarii Facebook


Știri recente