„Festivalul artistic al tinerilor români din jurul granițelor României” în parohia Covăsânț, județul Arad

Sute de credincioși sunt așteptați să participe la sfârșitul săptămânii la „Festivalul artistic al tinerilor români din jurul granițelor României” din parohia arădeană Covăsânț. Evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și are ca scop apropierea tinerilor de valorile perene ale neamului românesc.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Mihai Blaj, Organizatorul Festivalului: „În această tabără vom organiza festivaluri de cântece patriotice și tradiții, atât ale românilor din țară, cât și din străinătate. Pe parcursul festivalurilor vom imortaliza pe format video obiceiurile și tradițiile românilor, urmând ca atunci când vor simți nevoia să își trimită copiii în tabără în România, să aibă posibilitatea de a reînvăța tradițiile pe cale de dispariție”.

Festivalul va avea o participare internațională unde se vor întruni grupuri de tineri din Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova: „La festival for participa români din jurul localității Cucevo din Timoc, din jurul Didinului din Timocul Bulgăresc, un grup din Chișinău și din jurul localității Gyula. Am dorit ca aceste grupuri să fie însoțite și de prelați care aparțin Bisericii Ortodoxe Române pentru a ne organiza și participa și la alte festivaluri”.

Comentarii Facebook


Știri recente