Festival păstoresc în comuna Vaideeni, Vâlcea

Anul Nou a fost întâmpinat de credincioșii din localitatea Vaideeni, județul Vâlcea, prin rugăciune, dar și printr-un frumos festival tradițional românesc, cu cântece, dansuri și un întreg spectacol folcloric. Evenimentul a fost organizat în cadrul unui parteneriat privind promovarea tradițiilor și obiceiurilor păstorești, încheiat în data de 27 decembrie 2011 între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Arhiepiscopia Râmnicului, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, citat de „Ziarul Lumina”. Astfel, în prima zi a anului 2012 a fost organizat un festival al păstorilor la care au participat mai multe persoane importante atât din lumea clericală, cât și din lumea laică.

Din lumea clericală au fost prezenți la eveniment Înalt Preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Emilian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, dar și mai mulți preoți din zonă.

În fața publicului, a fost prezentat un program de tradiții și obiceiuri păstorești specifice locului, moștenite din satele aflate în Mărginimea Sibiului.

Comuna Vaideeni este situată în nord-vestul județului Vâlcea, la poalele Munților Căpățânii, în extremitatea nordică a depresiunii subcarpatice Horezu.

Comuna cuprinde mai multe sate: Izvoru Rece, Cerna, Marița, Cornetu și Vaideeni. Suprafața comunei Vaideeni este de 15.759 ha din care aproximativ 10.000 sunt acoperite de păduri.

Comentarii Facebook


Știri recente