Festival Internațional de poezie la Curtea de Argeș

În perioada 8-11 iulie în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a desfășurat ediția a XV-a a Festivalului Internațional Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș , organizat de Academia Internațională Orient-Occident.

Evenimentul a reunit în acest an 37 de poeți din mai multe colțuri ale lumii precum Mexic, Chile, Uruguay, Canada, SUA, Cuba, Australia, Estonia, Lituania, Polonia, R. Macedonia, Bosnia&Herțegovina, Serbia, Croația, Belgia, Germania, Spania, Egipt, Oman, Siria, Iran, India, Finlanda, Turcia, Cipru, Palestina, Hong Kong, Bulgaria, Ucraina si România.

După cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, deschiderea oficială a Festivalului s-a făcut vineri 8 iulie în Sala Basarabilor din incinta Muzeului Municipal al orașului Curtea de Argeș.

Tot în aceiași zi membrii Academiei s-au întâlnit la Centrul de Cultură si Arte ‘George Topîrceanu’ unde s-au făcut mai multe lansări de carte, o parte dintre autorii, ale căror carți au putut fi traduse ,citindu-și creațiile.

De asemenea, oaspeții străini au putut admira și expoziția de artă neconvențională a Carolinei Ilica.

Festivalul nopților de poezie a continuat și sâmbătă seara cu un recital de poezie și muzică. Surpriza cea mai asteptată a fost concertul de muzică tradițională mediteraneană susținut de Umut Albayrak din Cipru.

Duminică 10 iulie membrii Academiei au plecat într-o scurtă excursie în care au vizitat Manăstirea Corbii de Piatră, Cetatea Poenari și Barajul Vidraru. Ziua s-a încheiat printr-un recital poetic și muzical internațional.

Astăzi, la ora 13.30, în Sala Manole a Palatului Arhiepiscopal din Curtea de Argeș, a avut loc ceremonia primirii de membri ai Academiei Internaționale Orient-Occident, din partea Eparhiei fiind prezent P.C.Părinte Consilier Nicolae Mărgăritescu, coordonator al Sectorului Social și Relații Bisericești. Această festivitate a fost urmată de o recepție oferită de IPS Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, care este membru și vicepreședinte al Academiei.

La ora 19.00, în Sala Mare a Primariei Curtea de Argeș au fost decernate premiile pentru cei mai talentați poeți, fiind făcută și închiderea oficială.

Comentarii Facebook


Știri recente