Festival de teatru pentru copii la Biserica „Foișorul de Foc” din București

Cu prilejul hramului Bisericii „Sfântul Pantelimon” de la Foișorul de Foc din Capitală, mâine, 26 iulie, va avea loc Festivalul de teatru religios „Ateneu Creștin”, la care va participa și trupa Ateneu a parohiei. Micii actori vor pune cu această ocazie în scenă, în premieră, piesa „Fântâna Ortodoxiei”, informează TRINITAS TV.

„Este o istorie a formulării Crezului Ortodox și i-am dat numele de ‘Fântâna Ortodoxiei’ pentru Crezul Ortodox reprezintă o fântână din care fiecare membru al Bisericii Ortodoxe se hrănește de acolo și își astâmpără setea și în același timp gustă din esența învățăturii de credință ortodoxă. Este o piesă puțin mai complicată pentru ei, deoarece sintetizează etapa de formare a Crezului Ortodox. Iată că noi căutăm noi forme de a ne extinde această misiune și este un început de festival. Acum suntem doar două trupe de teatru, dar lansăm cu această ocazie conceptul de festival de teatru religios cu ocazia hramului nostru”, a spus Pr. Bogdan Teleanu de la Biserica „Sfântul Pantelimon” din București.

Trupa de teatru religios Ateneu, compusă din copii-actori amatori, a fost înființată în 2009 și face parte din proiectul cultural-religios „Ateneul Sfântul Pantelimon” din cadrul parohiei.

După slujba Privegherii, în ajunul Sfântului Pantelimon, va avea loc și o procesiune cu moaștele Marelui Mucenic, care se păstrează în biserica parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente