Festival de pricesne în Parohia Apărătorii Patriei II din Capitală

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește astăzi, 7 decembrie 2011, pe Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului, motiv de mare bucurie și sărbătoare pentru Parohia Apărătorii Patriei II din Protoieria III Capitală, care își sărbătorește ocrotitorul. Cu această ocazie, în cadrul manifestărilor dedicate hramului bisericii, parohia a organizat luni, 5 decembrie, în ajunul praznicului Sfântului Nicolae etapa finală a Festivalului de pricesne ‘Blândul Păstor’, în parteneriat cu școlile generale nr. 113 și nr. 133 din cuprinsul parohiei, după cum ne informează Ziarul Lumina. Au participat elevi din cele două școli partenere, precum și câțiva enoriași ai parohiei, care au cântat colinde sau melodii bisericești tradiționale. La finalul prestațiilor, toți participanții au primit diplome și daruri de la Sfântul Nicolae, iar cei dintre ei care s-au remarcat în mod deosebit au fost recompensați cu premii. Surpriza serii a fost Marele Premiu al festivalului, care a fost acordat Marietei Curelaru, în vârstă de 80 de ani. Juriul a fost format din părintele paroh Mircea Alexă Uță, părintele Gheorghe Radu de la Parohia ‘Constantin Brâncoveanu’ din Protoieria III Capitală, Elena Mihăilă, profesoară de religie, împreună cu invitatul special și președintele juriului, interpreta de muzică populară Nicoleta Voicu.

Festivalul s-a desfășurat pe mai mult etape. În perioada 1-18 noiembrie, elevii din școlile generale nr. 113 și nr. 133 au învățat cântece religioase în cadrul orelor de religie și muzică, iar între 21 și 24 noiembrie, doritorii s-au putut înscrie la festivalul organizat de Parohia Apărătorii Patriei II. Pe 25 noiembrie, în cadrul unei selecții care a avut loc în școlile partenere, au fost aleși elevii care să participe mai departe la etapa finală a festivalului, care a avut loc în ajunul praznicului Sfântului Nicolae, la sediul parohiei.

‘Ideea Festivalului de pricesne ‘Blândul Păstor’ a pornit de la dorința de a-i cunoaște în primul rând pe tinerii din parohie și a-i face să se apropie de Sfânta Biserică, mai ales prin cântece închinate lui Dumnezeu. Cred că există multe valori în rândul tinerilor din parohie, iar noi avem datoria să le identificăm, să le cunoaștem și să le promovăm. Inițial am avut intenția de a implica doar tinerii, dar în momentul în care ideea a fost prezentată Consiliului și Comitetului parohial, a venit propunerea ca activitatea să fie extinsă și să dea posibilitatea participării adulților, inclusiv. Sunt extrem de bucuros că acești copii, deși poate nu pot fi comparați cu cei care apar la emisiunile televizate, s-au prezentat frumos și ne-au arătat tuturor dragostea cu care l-au lăudat pe Dumnezeu prin cântec’, a declarat părintele Mircea Alexă Uță.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…