Festival de muzică sacră în memoria Mitropolitului Bartolomeu

Un festival de muzică sacră și folclor dedicat memoriei vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu Anania va avea loc sâmbătă 28 aprilie 2012 la Cluj Napoca. Spectacolul va începe, în jurul orei 19:00, în Sala „Auditorium Maximum” a Casei Universitarilor, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului.

Evenimentul este organizat de Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, în colaborare cu Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” și cu Centrul Județean pentru Promovarea și Păstrarea Culturii Tradiționale Cluj.

„Mai întâi va fi un recital de toacă susținut de trei elevi de la Seminarul Teologic, apoi două dintre fetele noastre vor cânta la tulnic, după care va interveni doamna profsoară Marilena Marghitaș de la Universitatea de științe Agricole și Medicină Veterionară, apoi va fi susșinut un recital la taragot de către un elev de la liceul de muzică Sigismund Toduță. Își dau concursul în festival 13 formații, ansamble folclorice din cadrul Mitropoliei, Corul Seminarului Teologic Ortodox, solistul Mihai Vârva, pe lângă aceștia vor participa doamna Cornelia Ardelean Archiudean și ansamblul de muzică tradițional românească Icoane”, după cum a precizat pentru RADIO TRINITAS profesoara Ionița Timiș de la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj.

Intrarea la spectacol va fi liberă.

Comentarii Facebook


Știri recente