Festival de muzică religioasă la Vicovu de Jos, Protopopiatul Rădăuți

La Biserica ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din Vicovu de Jos, Protopopiatul Rădăuți, a avut loc luni, 4 iunie 2012, festivalul coral de muzică religioasă ‘Bucuriile cântării’. Evenimentul, care s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost dedicat compozitorului bucovinean Ciprian Porumbescu, informează Ziarul Lumina , Ediția de Moldova.

‘Deși este la a VIII-a ediție, în acest an a constituit o premieră includerea acestui eveniment în cadrul Festivalului European al Artelor ‘Ciprian Porumbescu’ organizat de către Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina’, a declarat pr. paroh Vasile Popescu.

La eveniment au asistat credincioși de la mai multe parohii din comuna Vicovu de Jos și localitățile învecinate. În fața auditoriului au cântat Grupul coral ‘Mugurașii’, al parohiei Bâlca, dirijat de pr. Gheorghe Calancea, Corul ‘Osana Bucovinei’, al parohiei Vicovu de Jos – Remezău, coordonat de pr. Constantin Cenușă, corul parohiei ‘Sfântul Gheorghe’ – Laura – Vicovu de Sus, dirijat de pr. Florin Mihălescu, Grupul coral ‘Codrii Cosminului’ din Cernăuți, dirijat de Gheorghe Sadovei, Corala preoțească ‘Sfântul Ierarh Leontie’ din Rădăuți, dirijată de Ovidiu Foca, Corala ‘Ciprian Porumbescu’, a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dirijată de pr. prof. Lucian Ionuț Tablan Popescu, și Cvartetul ‘Ciprian Porumbescu’ din Suceava. ‘Ne-am bucurat de prezența prof. univ. dr. Vasile Ișan, rectorul Universității ‘Al. I. Cuza’ din Iași, a prof. Sever Paraschiv Dumitrache, managerul Centrului Cultural Bucovina, dar și a fiilor satului’, a spus pr. paroh Vasile Popescu.

Comentarii Facebook


Știri recente