Festival de muzică corală în municipiul Reșița

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, 6 decembrie 2012, în Parohia „Schimbarea la Față a Domnului” din Reșița, a avut loc Festivalul de muzică corală „Iosif Velceanu”. Acesta a ajuns la ediția cu numărul XXVII și au participat șapte formații corale, după cum aflăm de pe site-ul episcopiacaransebesului.ro.

Au urcat pe scenă grupul de copii „Stacato” de la Liceul de artă „Sabin Păuța” din Reșița, Corala „Lira 2010” din Reșița, Corul preoților Episcopiei Caransebeșului, Corul catedralei episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș, Corul mixt „Anastasis” al Bisericii cu hramul „Înălțarea Domnului” din Bozovici, Corul „Gheorghe Dobreanu” al catedralei istorice cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeș, Corala „Armonia” din Bocșa, și Corul Parohiei „Schimbarea la Față a Domnului” din cartierul reșițean Govândari.

„Ne bucurăm pentru că am devenit de cincisprezece ani gazda acestui festival de muzică corală, concertul de colinde din Postul Crăciunului ne aduce tuturor bucurie și multă veselie. Noi cântăm, colindăm și pe Dumnezeu Îl lăudăm. Așteptăm praznicul Nașterii Domnului cu bucuria de a fi pregătiți duhovnicește prin colindele noastre care aduc înălțare sufletească și ajung la sufletul fiecărui credincios și. De șase ani a devenit o tradiție ca acest festival de muzică corală să aibă loc la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae”, a arătat pr. paroh Nicolae Nicoară

Organizatorii acestui eveniment cultural sunt Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru promovarea și conservarea culturii tradiționale Caraș-Severin și Parohia „Schimbarea la Față a Domnului” din Reșița. Toate formațiile corale au primit diplome de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente