Festival de datini și obiceiuri la Galați

La Catedrala arhiepiscopală din Galați, după Sfânta Liturghie, a avut loc astăzi, 18 decembrie 2011, Festivalul de datini și obiceiuri la Nașterea Domnului și Anul Nou ‘Tudor Pamfile’. Evenimentul, aflat la cea de-a XXII-a ediție este organizat anual de Centrul Cultural ‘Dunărea de Jos’ prin Secția de Cercetare, Conservare și Valorificare a Creației și Tradiției Populare, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos. Colindătorii au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, Ierarhul Dunării de Jos.

Colindători de pe ambele maluri ale Prutului, din județele vecine, din Ucraina și din Republica Moldova au venit să-i colinde pe gălățeni și să le prezinte obiceiurile locurilor, cu o săptămână înainte de marea sărbătoare a Nașterii Domnului.

La eveniment au luat parte, pe lângă numărul mare de credincioși, și preoții din municipiile Galați și Brăila. În cadrul festivalului, Ierarhul Dunării de jos a fost colindat și de un grup de persoane cu dizabilități.

Tudor Pamfile, cel al cărui nume îl poartă acest festival, s-a născut în anul 1883 în comuna Tepu, județul Tecuci, fiind scriitor si folclorist roman, autor de monografii etnografice. A trecut la cele vesnice în anul 1921.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…