Festival de datini și obiceiuri de Crăciun, la Galați

O datină străbună spune că cetele de colindători se adunau mai întâi la biserică, unde primeau binecuvântarea preotului pentru a vesti Nașterea Domnului. Acest obicei străvechi a fost reînviat după 1989 și în zona Dunării de Jos, prin organizarea, în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galați a tradiționalului Festival de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”.

Cei peste 250 de participanți la acest festival au primit binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, ieri, 19 decembrie, la Catedrala din Galați, informează TRINITAS TV.

După oficierea Sfintei Liturghii la care au participat și cetele de colindători, pe esplanada din fața Catedralei cu toții au cântat colinde pentru cei peste 1000 de credincioși veniți să-i asculte.

„Înainte de Crăciun Arhiepiscopia, în cooperare cu Consiliul Județean și Centrul de cooperare Dunărea de Jos au pregătit această extraordinară manifestare”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Colindătorii au pornit apoi, în alai, până la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați unde, potrivit programului, a avut loc festivalul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…