Festival de colinde de Paști la Biserica Crețulescu din București

La Biserica Crețulescu din Capitală a avut loc astăzi, 24 aprilie, Festivalul colindelor de Paște intitulat „Învierea lui Hristos văzând”. Aflat la cea de-a patra ediție, festivalul a reunit mai multe coruri din Capitală, precum și interpreți de marcă. Formațiile corale au interpretat colinde tradiționale de Sfintele Paști.

Mai multe informații despre acest festival a oferit pentru Radio TRINITAS, domnul Mircea Berbilian, organizatorul festivalului: „Trebuie să facem cunoscut românilor noștri această tradiție care începe să fie îngropată în uitare, precum colindele de Paște, cântecele tradiționale și acesta a fost moto-ul care a pornit acest drum”.

Alte detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Marian Petrovici, metodist la disciplina Religie: „Era necesar un astfel de Festival întrucât cu bucurie toți credincioșii, copilași, mărturisesc pe Hristos ca începutul Învierii, începutul vieții noastre și atunci bucuria această deplină trebuie să se transmită și de pe buzele celor mici. Am făcut posibil acest Festival pentru că în primul rând ei și-au manifestat dorința de a face lucrul acesta”.

Comentarii Facebook


Știri recente