Festival coral de Rusalii, în Eparhia Oradiei

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea, a avut loc ediția a patra a Festivalului coral de Rusalii, fiind pentru întâia oară când evenimentul s-a desfășurat în catedrala propriu-zisă, după cum ne informează Pr. prof. Alin Sonea.

La Festival au concertat 12 coruri și formații corale din cuprinsul Eparhiei Oradiei, precum și doi invitați speciali, soliștii Florina și Florin Mariș-Hinsu cadre didactice la Facultatea de Muzică din Oradea: Corul „Îngerașii” al copiilor de la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”; Corurile reunite ale monahiilor de la Mănăstirile „Sfânta Cruce” și „Buna Vestire” din Oradea; Corul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Vadu Crișului; Corul Catedralei cu Lună din Oradea; Corul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Oradea-Tei; Corul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Oradea-Ioșia; Corul „Sfinții Melozi” al tinerilor de la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”; Corul Paraclisului Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Beiuș; Corul „Sfântul Niceta de Remesiana” al Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”; Corul bisericii „Sfântul Ioan Iacob Românul, Hozevitul” din Oradea-Nufărul; Corul „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea și Corala „Psalmodia Varadiensis” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea

Toate corurile au interpretat piese religioase specifice perioadei Penticostarului și în special specifice sărbătorii Cincizecimii, din repertoriul religios național și internațional.

După festival, cu prilejul sărbătoririi Duminicii părinților și copiilor lor, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor merituoși care s-au clasat pe locuri fruntașe la etapele județeană și națională a Olimpiadei de Religie, pentru învățământul de masă, respectiv la Disciplinele teologice, pentru învățământul teologic preuniversitar. Cu această ocazie, cei 65 de elevi premianți au primit din partea Preasfințitului Părinte Sofronie diplome de apreciere, precum și cărți și reviste cu conținut biblic și teologic.

La eveniment au participat oficialități locale și centrale de stat, clerici, numeroși credincioși, părinți, elevi, profesori de religie și alte cadre didactice de la școlile din Bihor.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Sofronie a subliniat fericita coincidență anul acesta dintre Duminica Pogorârii Duhului Sfânt și cea a părinților și copiilor, Duhul Sfânt Mângâietorul fiind Cel Care se roagă Tatălui pentru noi cu suspine de negrăit.

Chiriarhul Oradiei i-a felicitat pe coriști, pe dirijori și pe elevi, urându-le tuturor celor prezenți sărbători binecuvântate și fericite.

Comentarii Facebook


Știri recente