Festival – concurs de poezie religioasă, organizat de Fundația Cuvântul care Zidește din Mitropolia Olteniei

Începând de astăzi și până la data de 3 octombrie, elevii și liceenii din Oltenia se pot înscrie pentru Festivalul – concurs de poezie religioasă, ediția a VI – a, organizat de Fundația „Cuvântul care Zidește”, a Mitropoliei Olteniei, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Pentru înscriere, doritorii sunt rugați să compună câte trei poezii cu tema „Natura, – darul lui Dumnezeu pentru om” și să le aducă fie personal la sediul fundației, aflat în incinta Arhiepiscopiei Craiovei, de pe strada Mitropolit Firmilian Nr. 3, sau să le trimită prin poștă, la aceeași adresă.

„Concursul se va desfășura pe trei secțiuni: primar, gimnazial și liceal. Pentru elevii din ciclul primar, poezia trebuie să aibă minim o strofă, pentru cei din secțiunea gimnazial, cel puțin două strofe, iar pentru cel liceal, minim trei strofe. Elevii care se înscriu trebuie să știe că poeziile și datele personale trebuie să fie introduse în plicuri separate, pe care să fie scris același motto”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

Poeziile vor fi selectate de către un juriu de specialitate în perioada 3 – 9 octombrie, iar la data de 12 octombrie se va desfășura festivalul – concurs.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…