Festival – Concurs de muzică și pictură la Broșteni, județul Vrancea

Centru de zi „Dănuț” din parohia vrânceană Broșteni în colaborare cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat astăzi, 6 septembrie, festivalul concurs „Maica Domnului – Împărăteasa Cerului și a pământului”. La manifestarea care a fost organizată pe două secțiuni – cântări bisericești și pictură de icoane – a participat și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie. Înaltpreasfinția Sa a sfințit cu acest prilej și icoana Maicii Domnului „Oranta” și a binecuvântat pe ostenitorii instituției și pe copii, informează TRINITAS TV.

„Vă îndemn să răspundeți întotdeauna cu bunăvoință la asemenea întâlniri de rugăciune și vă îndemn să nu-i uitați pe cei care i-am pomenit astăzi, aici. Să le purtați de grijă în continuare și în felul acesta vom dovedi că împlinim cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos care spune: ‘După aceea vă veți cunoaște că sunteți fiii Mei, dacă veți avea dragoste între voi’.”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Festivalul a reunit copii de gimnaziu și liceeni din parohiile învecinate și din municipiul Focșani. La final s-au acordat premii pentru fiecare secțiune și pentru fiecare categorie de vârstă. Darurile au fost oferite de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și de gazdele evenimentului. De asemenea, preoții și profesorii coordonatori au primit diplome de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…