Femeile din Liga Ortodoxă ajută copiii nevoiași

Din inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, pe atunci Arhiereu-vicar al Episcopiei Râmnicului, în 1992 a luat ființă Liga Femeilor Creștine Ortodoxe (LFCO) din Râmnic, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Din activitatea desfășurată până în prezent fac parte proiectele ‘Educația – singura alternativă’ și ‘Școala părinților’.

Activitățile derulate în decursul timpului s-au pliat foarte bine pe latura educațională și socială a Bisericii. Astfel, prin proiectul ‘Școala părinților’, LFCO are în vedere trei categorii de beneficiari: elevii din ultimul an de liceu, care vor fi conștientizați în legătură cu valorile creștine ale familiei; tinerii ce doresc să întemeieze o familie și, nu în ultimul rând, familiile aflate în criză, care vor beneficia de consiliere în ceea ce privește gestionarea conflictelor dintre soți sau dintre părinți și copii. Parteneri în acest proiect sunt Arhiepiscopia Râmnicului, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Primăria Râmnicu Vâlcea. În acest sens, Maria Popescu (foto), președintă a LFCO din Râmnicu Vâlcea, a spus: ‘Trăim într-o societate anomică. De aceea am gândit acest proiect, care sper să se materializeze într-un centru de asistență pentru familie. Am dori ca centrul să fie deschis oricărei familii, astfel încât conflictele să fie rezolvate în faza incipientă, înainte de a se transforma în probleme majore în cadrul familiei’.

Grijă pentru educația copiilor

Un alt proiect educațional, derulat de câțiva ani în parteneriat cu Biblioteca Județeană ‘Antim Ivireanul’ Vâlcea, este ‘Educația – singura alternativă’. Copiii din familii nevoiașe au fost ajutați să învețe codul unei bune conduite, dar și să studieze asistați de calculator. De asemenea, copiii participă la diferite activități culturale, la teatru, la filarmonică și la bibliotecă. Proiectelor amintite li se adaugă organizarea de pelerinaje în țară și străinătate cu grupuri din toate categoriile de vârstă și activități culturale promovate în mass-media. ‘Activitatea de bază a Ligii este caritatea care se reflectă atât în plan material, cât și spiritual. Aceasta se referă la ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. În plan material ajutăm cu hrană și îmbrăcăminte, iar în plan spiritual oferim consiliere și informare acolo unde este cazul’, mai spune președinta LFCO din Râmnic.

Din 2007 Liga este acreditată să acorde servicii sociale constând în evidențierea, diagnosticarea, analizarea și evaluarea nevoilor sociale ale persoanelor care se află în dificultate, precum și servicii de informare și consiliere psiho-socio-medicală.

La ședințele membrelor LFCO asistă și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, care participă activ la discuții și se implică efectiv în fiecare activitate desfășurată.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…