Femeile creștin-ortodoxe din Craiova și-au serbat ziua

Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române(SONFR) din Craiova a serbat cu ocazia praznicului Nașterii Maicii Domnului, 8 septembrie a.c., ziua oficială „femeii creștine”, după cum informează site-ul Mitropoliei Olteniei. Manifestările s-au desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. După ce au participat la slujba Sfintei Liturghii, oficiate la catedrala mitropolitană Sfântul Dumitru, membrele Societății au organizat mai multe dezbateri pe tema „Maica Domnului, model pentru femeia creștină” la care au fost invitață să vorbească: părintele Ioan Ioanicescu, parohul bisericii Obedeanu din Craiova, părintele Marcel Răduț Seliște, preotul Spitalului nr.1 din oraș și părintele ieromonah Gherontie Ciupe, de la catedrala Sfântul Dumitru. În finalul dezbaterilor au fost împărțite distincții, iar cei de față au fost invitați să ia parte la o agapă frățească.

Despre rolul pe care îl are Maica Domnului în iconomia mântuirii noastre ca mijlocitoare pe lângă Mântuitorul Hristos a vorbit părintele Ioan Ioanicescu: „Mijlocirea Maicii Domnului a rămas peste veacuri și va rămâne în veac. În istorie, prima dată când Maica Domnului a mijlocit pe lângă Fiul ei a fost la nunta cea din Cana, atinci când Mântuitorul a săvârșit prima Sa minune, transformând apa în vin. În momentul acela Sfânta Fecioară a spus două cuvinte care au alcătuit predica ei pentru toate veacurile: „Să faceți ceea ce vă va spune”. Iată că prin aceste cuvinte ni se arată ca Maica Sfântă ne octotește și ne mijlocește întreaga viață. Ea este protectoarea întregului neam omenesc, deoarece astăzi avem nevoie de ea mai mult ca oricând” a încheiat părintele Ioanicescu.

Manifestările festive ale SONFR continuă și astăzi, 9 septembrie a.c., prin mai multe activități umanitare la secțiile de Maternitate și Oncopediatrie din cadrul Spitalului Județean din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente