Federația Filantropia la Conferința Națională a Economiei Sociale

Federația Filantropia a participat în 15 noiembrie 2012 la cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale a Economiei Sociale desfășurate la București, sub titlul „Spre o economie a solidarității”. Federația a fost reprezentată la acest eveniment de directorul executiv diac. Cosmin Grigorescu.

Acesta a susținut o scurtă prezentare, cu titlul „Filantropie și economie socială”, prin care a fost prezentat rolul parohiei în dezvoltarea economiei sociale, ca furnizor de servicii sociale private, informează site-ul federatia-filantropia.ro, citat de Ziarul Lumina.

La conferință au participat aproximativ 100 de experți locali, naționali și europeni, reprezentanți ai sectorului public și reprezentanți ai celor trei sectoare principale ale economiei sociale din România – ONG-uri, uniuni de credit și cooperative.

În cadrul conferinței au fost discutate principalele probleme cu care se confruntă acest sector, care s-a dovedit rezistent în această perioadă de criză și care acoperă deja peste 100.000 de locuri de muncă.

Discursul de deschidere a fost susținut de Ionuț Sibian, directorul executiv al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile. Printre invitații de seamă la eveniment s-a numărat și ministrul muncii, familiei și protecției sociale, Mariana Câmpeanu.

Tot cu această ocazie, a fost lansată și ediția 2012 a Atlasului Economiei Sociale, care include cele mai recente date statistice economice și financiare ale sectorului și cele mai recente tendințe înregistrate în România.

Evenimentul a fost organizat de FDSC, în cadrul proiectului „PROMETEUS – Promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene”.

De la înființare și până în prezent, Federația Filantropia a fost implicată în mod direct în dezvoltarea economiei sociale prin două proiecte: „Întreprinderi sociale pentru incluziune socială” (proiect încheiat în 2011) și SOCIAL – Strategia de Ocupare și Calificare prin Învățare și Activități pentru Libertate (proiect aflat în derulare).

Comentarii Facebook


Știri recente