Faza mitropolitană a Concursului Național „Lăudați pe Domnul!” la Craiova

Catedrala mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova a găzduit astăzi, 15 octombrie, faza pe Mitropolia Olteniei a concursului Național de Muzică Eclezială Corală ‘Lăudați pe Domnul!’, secțiunea interpretare. În competiție s-au întrecut Corala Catedralei mitropolitane, Corala Paraclisului mitropolitan ‘Maica Domnului – Dudu’ din municipiu și Corala Catedralei arhiepiscopale ‘Sfântul Nicolae’ din Râmnicu Vâlcea, informează TRINITAS TV.

„Inițierea Concursului ‘Lăudați pe Domnul!’ reflectă preocuparea deosebită a tinerilor pentru studierea muzicii bizantine și corale. Prima ediție din anul 2008 a acestui concurs, a fost dedicată muzicii corale, la aceasta participând corurile din instituțiile de învățământ teologic universitar. Următoarea ediție, din anul 2009, a fost dedicată corurilor seminariilor teologice din învățământul teologic preuniversitar și, iată, Permanența Consililui Național Bisericesc a hotărât ca această ediție să fie dedicată corurilor mixte ale catedralelor chiriarhale din cuprinsul Patriarhiei Române” a spus diaconul Ioniță Apostolache, Inspector eparhial în Arhiepiscopia Craiovei.

În urma jurizării, Corala Paraclisului mitropolitan „Maica Domnului – Dudu” a fost desemnată câștigătoare a etapei pe Mitropolia Olteniei. Faza națională a concursului Național de Muzică Eclezială Corală ‘Lăudați pe Domnul!’ va avea loc în Capitală, pe 27 octombrie, de hramul Catedralei patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente